Over IJssel Catering

Wie ben ik?

Mijn naam is Marco van Pelt en ik ben in 2013 gestart met IJssel Catering. Ik ben geboren in Gouda, maar opgegroeid in Nieuwerkerk aan den IJssel. Sinds een jaar woon ik weer in Gouda.

Gouda ligt ook aan de Hollandse IJssel dus IJssel Catering vind ik een goede naam. Het laat ook zien waar ik werkzaam kan zijn. Als u een cateraar nodig heeft in de buurt van Gouda bent u bij IJssel Catering aan het goede adres.

Koken is mijn passie en die wil ik graag met andere delen en daarom heb ik IJssel Catering opgericht. Mijn cateringbedrijf in Gouda verzorgt van enkele broodjes tot complete avonden met een hapje en een drankje.

Opleiding

In 2011 ben ik geslaagd voor de opleiding zelfstandig werkend kok. Tijdens deze vierjarige opleiding heb ik bij verschillende restaurants stage gelopen. Ik heb hier veel ervaringen opgedaan en mijn eigen kookstijl weten te creëren.

Tijdens en na mijn opleiding ben ik gaan werken bij Restaurant de Roode Leeuw in Capelle aan den IJssel. Het werken in de keuken vind ik heel erg leuk maar de werktijden zijn van 's ochtends vroeg tot diep in de nacht. Daarom wilde ik op een andere manier met eten en koken bezig zijn.

Na de Roode Leeuw ben ik bij Dekker Catering in Nootdorp gaan werken. Hier heb ik de ins en outs van het vak geleerd. Dit bracht mij ook tot de keuze om een eigen cateringbedrijf op te starten.

Carrière

Tijdens mijn opleiding heb ik als stage bij de volgende restaurants gewerkt:

  • De Roode Leeuw in Capelle aan den IJssel
  • Klein Fornuis in Leidschendam
  • L'étoile in Gouda
  • Het Vaantje in Reeuwijk