Kookworkshop voor groepen

Is het jouw beurt om een groepsuitje te organiseren en heb je geen idee wat je moet doen? Kies voor een kookworkshop voor de groep.

Stel zelf het menu samen dat jullie willen gaan maken en onder begeleiding van een professionele kok, bereiden jullie vervolgens je eigen 4/5/6/7/8-gangen menu.

Hoe werkt een kookworkshop?

Mise en place begint in ‘echte’ restaurants ’s ochtends al. Mise en place betekent de voorbereidingen voor het diner ’s avonds. Alle groentes worden gesneden, sauzen worden alvast bereid en eventuele andere gerechten worden alvast gemaakt.

Zo werkt het ook bij een kookworkshop. We beginnen op tijd. Zo is er genoeg tijd voor een korte uitleg en dan kunnen de voorbereidingen beginnen.

We verdelen de groep in kleinere groepjes zodat er aandacht is voor elke gang. Nu kan het snijden, schillen, bakken en koken beginnen.

Maken we bijvoorbeeld ravioli’s? Dan moet er natuurlijk pastadeeg en vulling gemaakt worden. Met de speciale pastamaker draaien jullie zelf het deeg tot dunne plakken. Hier worden de vervolgens de ravioli’s uitgestoken met een deegvormpje.

Als laatste komt natuurlijk het beste gedeelte van de dag: het serveren en opeten van jullie eigen gemaakte gerechten.

Het leuke van een kookworkshop is dat je alles zelf bereidt, van groentes tot stukje vlees of vis. Wil je het thuis nog een keer maken? Je krijgt uiteraard het menu en de uitleg mee naar huis.

Wil je ook graag deelnemen aan een kookworkshop? Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een kookworkshop voor een groep of neem contact op als je vragen hebt over kookworkshops.